okt
16
0

Schilderwerk Bespaar Tips

Schilderwerk bespaar tips

Met deze tips om te besparen op uw schilderwerk, wordt het laten schilderen van uw huis nog aantrekkelijker.U kunt besparen op de kosten van een schilder. De 8 belangrijkste tips op een rij:

1. Offertes van schilders vergelijken

Als u een schilder gaat zoeken, vraag dan meerdere offertes van schilders op. Hierdoor kunt u de prijzen vergelijken. Door het vergelijken van offertes kunt u tot 30% op de kosten besparen.

2. Schilderwerk tegelijk met de buren

Het is vaak goedkoper als een schilder meerdere huizen tegelijkertijd kan schilderen, bijvoorbeeld uw huis en dat van uw buren. U hoeft kosten voor bijvoorbeeld het voorrijden of voor de steiger dan maar een keer te betalen. Daarnaast kan het materiaal in een keer worden besteld. U kunt hiermee tot ongeveer 10% op de prijs besparen.

3. Winterschilder inschakelen

Het kan voordelig zijn om een winterschilder in te schakelen. Doordat een schilder in de winter minder werk heeft, geeft hij in de winter vaak meer korting. U kunt hiermee tot 10% in de kosten besparen. Als u het niet erg vindt om te wachten tot het winterseizoen, dan is de winterschilder dus een voordelige keuze.

4. Voorbereidende werkzaamheden zelf doen

U kunt besparen op de kosten van de schilder door een deel van het voorbereidende werk zelf te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld alvast materiaal ontvetten, schuren en schoonmaken. Of de meubels alvast in een andere ruimte zetten en de vloeren afdekken voor het binnenschilderwerk van wanden en muren. Als de schilder dit niet meer hoeft te doen, hoeft u er ook niet voor te betalen.

5. Schilderwerk onderhouden

Als u uw schilderwerk regelmatig onderhoudt, dan gaat het langer mee. U doet dit bijvoorbeeld door het schilderwerk schoon te maken met een vochtige doek. Hierdoor gaat de verflaag langer mee en hoeft u het schilderwerk minder vaak uit te besteden.

6. Abonnement schildersbedrijf

Als u voor een onderhoudsabonnement bij een schildersbedrijf kiest, betaalt u een vooraf afgesproken bedrag voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld 10 jaar). Het voordeel hiervan is dat u geen onverwachte kosten heeft en dat tussentijdse prijsverhogingen niet van invloed zijn op de kosten.

7. Goedkoop schilderen

U kunt goedkoop schilderen door te kiezen voor goedkope verf of minder verflagen. Bedenk wel dat het schilderwerk minder lang mee zal gaan. Op deze manier voordelig uit zijn, is bijvoorbeeld aantrekkelijk als u uw huis gaat verkopen en het resultaat van het schilderwerk met name op korte termijn belangrijk is.

8.  Voordeel voor monumenten

Als u in een monument woont, kan het slim zijn om na te vragen (bijvoorbeeld bij uw gemeente) of u in aanmerking komt voor een subsidieregeling voor onderhoud. Voor een rijksmonument kunt u bovendien de kosten voor het onderhoud, zoals het schilderwerk, onder bepaalde voorwaarden van de belasting aftrekken.

J.A.R. Schilderwerken
Baarschot 20b
4817 ZZ Breda

KVK:20109935
BTW: NL001677692B59.

info@jarschilderwerken.nl
06-248 016 28