Verf Kiezen

0

De juiste verf kiezen

Schilderen begint met het kiezen van het juiste soort verf voor uw schilderwerk. Bij kaal hout kunt u voor buiten bijvoorbeeld kiezen uit de klassieke combinatie van grondverf samen met hoogglansverf. Deze verf soorten beschermen ongeveer vijf tot zeven jaar.

De verf aanbrengen is een hele klus. Bovenstaande lange levensduur geldt ook voor twee lagen High Solid beits, die er veel sneller opzet wordt. Gewone buitenbeits in drie lagen houdt het drie tot vijf jaar en het aanbrengen gaat nog vlotter.

Transparante verf soorten

Transparante beits en lak hebben een levensduur van minstens drie lagen, wat voor ongeveer 3 jaar staat. Lakken is meer werk dan beitsen.

Nadeel: Transparante verf is minder goed bestand tegen de schadelijke invloed van ultraviolet licht.

Voordeel: Bij het gebruik van transparante verf is houtrot goed zichtbaar. High Solid en gewone buitenbeits overschilderen gaat snel, dit geldt ook voor transparante beits en lak.

Glansverf overschilderen is meer werk en onder een dekkende laag kan houtrot ongemerkt zijn gang gaan. Voor binnen heeft u de keus uit transparante kleurbeits (donkere tinten kunnen ook over afgekrabd hout), blanke lak (nieuw hout), dekkende hoogglans- of zijdeglansverf. Beits, hoogglans en transparante lak zijn ook verkrijgbaar als watergedragen acryl verven.

Binnen is de levensduur van alle verf soorten bijna onbeperkt, exclusief beschadigingen door stoten, slijtage en op den duur verkleuring. Binnenschilderwerk bijwerken in glans- en zijdeglansverf is meer werk dan in beits of transparante lak.